Mezinárodní den knihy:

intelektuální orgie ve světě i u nás na MerkurXtip

 

 

23. dubna se slaví Mezinárodní den knihy, takže svátek mají všichni introverti, intelektuálové a knihomolové. A taky právníci, protože současně to je i Mezinárodní den autorských práv.

 

Den knihy si původně vymyslel jeden španělský nakladatel, aby prodal víc výtisků Dona Quijota. V roce 1995 se toho chopilo UNESCO a udělalo z toho mezinárodní záležitost, aby si intelektuálové taky mohli užít. 23. dubna to je proto, že v ten den umřel Shakespeare (a zřejmě spousta dalších spisovatelů a dramatiků včetně Cervantese).

 

Chápeme, že takový Ježíšek, Silvestr nebo Mezinárodní den orgasmu (8. srpna) jsou o trošinku víc sexy, ale řekněme si to upřímně: každá příležitost ke slavení dobrá (což je neoficiální motto MerkurXtip).

 

Knihy nám samozřejmě nejsou cizí, proto jsme se na jejich svátek rozhodli provětrat vybrané z nich a hodit na ně pěknou akci.

 

Hry s knihou (obvykle „Book Of něco“) se vyznačují specifickým herním mechanismem:

 

Bonusová hra (která se spouští symboly knihy nebo jako běžné bonusové hry) je výjimečná tím, že před začátkem hry se vylosuje jeden nebo víc symbolů ze hry. Když pak během bonusovky tenhle vylosovaný symbol padne, roztáhne se na všechny linie – pokud máš kliku a padne na každém válci, je hned plné celé plátno. Samozřejmě platí, že čím lepší symbol se na začátku vylosuje, tím víc můžeš vyhrát!

Máš k dispozici vlastní omezení. Tady můžeš nastavit limity.